Много е трудно за някои хора (а и не само за някои) да имат реална преценка за възможностите си, тъй като хората сме си устроени да си се харесваме. Но когато успеете да дефинирате слабите си страни, тогава спокойно можете да започнете да работите по това да ги подобрявате. По този начин не само, че ще се развиете, а ще разберете дали наистина можете да усвоите нови знания на по-голяма възраст.

В днешно време е много по-лесно да учите нови неща. Докато преди е било необходимо да се запишете на специален курс (които не са били и толкова разпространени, колкото сега, а също са били и много скъпи) или да отидете в библиотеката, за да намерите правилната литература, от която да се ограмотите, то сега можете да намерите огромно количество полезна информация за нещата, от които не разбирате, в онлайн пространството. Разбира се трябва да внимавате и да подбирате, но реално бързо ще намерите това, което ви интересува и ще можете да получите достатъчно добро ниво, за да придобиете поне първоначална основна представа от дадената материя. В същото време отново в Интернет ще можете да намерите списък с надеждна литература по темата, която лесно можете да намерите в почти всяка онлайн книжарница, ако ги няма по физическите магазини.

Ако искате да разучавате някаква програма, например, онлайн пространството е пълно с най-различни туториали, които ви обучават как да работите с определената програма. Е… в такъв случай всичко е изцяло във вашите ръце.

Съветите ми са да се наблюдавате. Да се допитвате до мнението на хора, на които наистина имате доверие, за да ви кажат дали наистина заключенията, до които сте стигнали за себе си са верни. Това ще ви бъде от полза, ако сте решили да се развивате и да се борите срещу недостатъците си и слабите си страни.

Google+ Comments

Размисли Tags: