Още от средата на ноември месец, големите търговски магазини, МОЛ-ове и телевизии ни затрупаха с коледни украси, намаления, предложения за подаръци и прочие. Като мъж не се вълнувам особено за това какво ще получа на празниците, но със сигурност ми е доста напрегнато, когато трябва да избирам подаръци за близките и роднините си, особено за женската половина от тях. Старая се да не се повтарям, а в същото време да подаря нещо, от което наистина ще има полза. Всъщност може би всички избират подаръците си на този принцип. И в същото време, отново като един типичен мъж, гледам да избягвам търговските центрове и да пазарувам онлайн. А започнат ли коледните украси, аз тайно подпитвам от какво всъщност имат нужда моите близки, за да мога да се възползвам от желанията им и да не се чудя дълго време какво да им подаря.

И така… останат ли две седмици до Коледа… (дори една), се започва налудничаво сърфиране по сайтове за чанти, портмонета, дамски аксесоари и сувенирчета. Няма нужда сигурно да ви казвам, че после, сигурно година по-късно, системите на гугъл и фейсбук продължават да ми предлагат подобен тип продукти на промоция 🙂 Разбира се, винаги в последния момент се усещам, че може да се купи още нещо и така и не се разминавам с блъскането по МОЛ-овете, но поне знам точно в кой магазин искам да отида и какво точно искам да купя.

И така празничното ми пазаруване завършва с много малко блъскане по търговските центрове и доста добри покупки. Ето защо съм привърженик на онлайн пазаруването, още повече когато става въпрос за такива големи празници. Защото става бързо, лесно, удобно и до голяма степен, ако внимавате от какъв търговец поръчвате, сигурно. Вече много голям процент от продажбите се случват по Интернет, та и аз така – да съм в крак с времето… А и да не губя особено много време и нерви по избор на подаръци.

 

Google+ Comments

Лични Tags: