Здравейте! Днес ми е едно такова българско и гордо. Защо? Веднага обяснявам. Вчера едни семейни приятели се върнаха от Сан Франциско и много ме зарадваха.

Приятелят ми работи за голяма международна финансова фирма и често пътува. Имало някакъв конгрес именно в САЩ. Та той си взел и седмица допълнителен отпуск, доплатил в хотела и извикал приятелката си при него. Милата разказваше с вълнение за полета, пак кацнала благополучно на летището в Сан Франциско и поела с автобусчето към хотела. Обаче объркала спирките и трябвало да ходи пеша. Междувременно не успяла да се ориентира и решила да попита някой по-симпатичен минувач за посоката. Човекът я упътил, но като я видял нежна и русичка, а не типичната американка или латинка, я попитал откъде е. Тя определено не е от хората, които ще ги досрамее и ще си замълчат, че идват от Балканите, а откровено отговорила. Казва, че тъкмо се приготвила за дълги обяснения къде точно се намира България, когато човекът с усмивка я прекъснал и казал, че не само знае къде е, а хвалил музиката ни, слушал “Магията на българските гласове” и Стеламара.

Кажете ми сега как да не надуем перките от радост, че  през океана звучи хубавата,  народна българска песен.

С удоволствие споделям Стеламара и популярния и използван за един от филмите ” Step up” трак “Притурила се планината” в дъбстеп вариант.

 

Google+ Comments

Лични Tags: