limitationsСкоро ще настъпи Новата година, а преди нея може да помислим какво да променим в себе си и живота си, за да сме още по-щастливи. Ето, например, има хора, които имат огромен потенциал да направят нещо велико, но заради страха от провал, не предприемат нищо. Вътрешните ограничения, които сами си налагаме, са най-голямата ни спирачка към успех.

Позволи си да мечтаеш за големи неща, не оставяй страха ти от провал да те води. Той не е добър съветник. Започни да живееш, поставяйки си все по-високи цели, в противен случай няма как да не тъпчеш на едно място и да се оплакваш, че ти е скучно. Виждаш ли как сам си пречиш? Предприеми нещо за по-доброто си бъдеще – то е в твои ръце.

Ако спреш да се ограничаваш, може дори да станеш модел за подражание. Поставяш си цел – достигаш я, поставяш си още една и пак я достигаш. Един ден може да вдъхновяваш хората да направят същото не само за да разнообразят живота си, но и за да вървят напред към онова, което искат да постигнат. Ще им разкажеш как ти си бил на тяхното място, но после си се взел в ръце и си предприел някакви действия, които са довели до други и оттогава процесът не е спирал.

Важното е обаче да живееш в настоящето. Някои хора се ограничават като живеят с мисли за миналото си, мечтаейки за бъдещето и игнорирайки сегашния момент. А настоящето има толкова много да ти предложи. Не бива да спираш живота си сега, защото планираш да имаш бляскав такъв за в бъдеще и се фокусирал само натам. Миналото също няма как да ти помогне дори ежедневно да превърташ случки в главата си и да си представяш, че реагираш по друг начин, за да промениш нещата.

Захвърлете ограниченията, които сами си налагате, и пред вас ще се открие един съвсем нов свят.

Google+ Comments

Размисли Tags: