След като поизчерпах един арсенал от интересни за мен по-сериозни теми, мисля че е време да поразчупим малко статуквото в блога ми. Тази сутрин станах с добро настроение и го пренесох в офиса ми просто ей така.

Ако се замислим, ние работим 8 часа и това е във времето, в което сме активни. Тези 8 часа са най-значимите от деня ни. Прекарваме ги с колегите си. Понякога обаче в офиса е скучно или възникват конфликти, в следствие на което напрежението ескалира. Добре е на работното място да цари приятелска атмосфера с добро чувство за хумор. Разбира се, не е задължително всички да го притежават. Въпросът е просто да са отворени и позитивни.

Има много варианти да си прекарвате времето в офиса добре. Един от тях е да си самоорганизирате позитивни преживявания:

  1. Излизайте заедно на обяд, говорете си, забавлявайте се. Така ще чувствате колегите си, които така и така са неразделна част от вашето ежедневие, по-близки хора и няма да се притеснявате да им кажете, че в момента ви боли глава, няма да треперите преди сеща или да се чувствате на изпит всеки път, когато работите по някаква задача.
  2. Отбелязване на празници. Когато личният ви празник се пада в средата на седмицата, обикновено е трудно да го празнувате, но затова пък сте с колегите цели 8 часа и ако те направят деня ви по-специален, то и вие ще го почувствате такъв.
  3. Шеги в офиса. Работете, докато се забавлявате. Това не означава да саботирате работния процес, а да го разнообразявате. Помислете колко по-интересно би било, или колко пoffice-prank-airhornо-позитивни бихте се почувствали, но и бихте се събудили, ако след обяда скриете мишката на колагата си или залепите тиксо на окото й 😉
  4. Правете си кратки почивки преди обяд или след обяд. Разходете се за около 15 минути, освежете се и продължете работа. Ще повишите работоспособността и концентрацията си.
  5. Направете си СПАМ чат. Да, той би могъл да разсейва, но съвестните служители сами решават дали да споделят с колегите си нещо интересно, което им е попаднало в процеса на работа, а колегите им пък сами решават дали да го погледнат. При всички случай 20 секунда разнообразяване не пречи на никого, а напротив – колективът се сплотява.

Ако имате още идеи за разнообразяване на работната среда, които обаче задължително не пречат на процеса на работа, споделете ги, ще се радвам.

Хубав ден на всички!

Google+ Comments

Размисли Tags: