5-cover_02За мен списание „Биограф“ е от онези четива, които си купувам от време на време, когато личността, която представят в броя, ми е интересна, въпреки че знам, че има хора, които го колекционират. Разбирам защо го правят – професионално написано, съдържателно, интересно. Искам да отлича няколко броя, които прочетох с голям интерес, а именно този за Левски, Висоцки, Путин и Хитлер. Всички те по един или друг начин са променили света. Винаги съм искал да разбера цялата им история, доколкото тя може да бъде поместена в едно списание, и все пак в Biograph са доста изчерпателни.

Знам, че някои хора ще предпочетат да изгледат игрален или документален филм за живота на популярни наши или чужди личности, но все си мисля, че там нещата ще са в някаква степен режисирани, смекчени и може би няма да се покаже истинската същност на лицата зад историите. Може и да не съм прав, но на „Биограф“ ми е по-лесно да се доверя. Пък и, честно казано, четенето не трябва да се загърбва за сметка на телевизията.

Светослав Кантарджиев, маркетинговият директор на списанието, е успял да си свърши работата успешно. Списанието се чете – познавам доста хора, които го купуват – и се харесва. На фона на останалите „клюкарски“ списания на пазара го намирам за твърде полезно. Благодаря от свое име на целия екип, който го списва, за облагородяващото четиво, което несъмнено повишава общата култура на всеки, който го чете.

Google+ Comments

Лични Tags: