3, 2, 1… и Коледа е тук. Бъдни вечер е вдругиден и по един или друг начин е хубаво да се подготвим за нея. Нека не забравяме, че целта на празниците е да се съберем семейно, да се видим с близките си, да се порадваме един на друг и да прекараме известно време заедно.

urlАз обаче имам една молба към всеки, който чете настоящия текст. Постарайте се  да сложите на трапезата си в празничната вечер домашно приготвена храна. Не купувайте готови салати, готово ястия и още по-малко изпечена в магазина пита или баница. Има известен чар в домашно приготвената храна, който е незаместим с купешки еквиваленти. Освен това никога не знаете кое как и с какви продукти е приготвено. Може да е хубаво на вкус, до едва ли е по-здравословно от храната, която бихте приготвили у дома.

Да не забравяме също така, че готвенето може да е колективно и интересно занимание. Помагайте си, разговаряйте, забавлявайте се. Знаете ли колко се радват децата да месят тесто с ръце например? Дайте им и малко брашно и такава баница ще ви омесят, за чудо и приказ! Може да не е вашето дете, което да ви прави компания в кухнята. Може да е племенника или племенницата ви, които сте викнали на гости. Повярвайте ми обаче, че с тях готвенето ще е много по-забавно.

Ако разполагате с необходимото време да направите нещо вкусно и домашно, защо не? Вероятно ще ви излезе и по-евтино, отколкото да купувате вече сготвено. Развихрете се. Рецепти в Интернет има много, така че бъдете иновативни и различни на Бъдни вечер. Ще видите, че си е струвало. Мисля, че всеки от нас, било то мъж или жена, може да внесе по нещо от себе за по-приятно прекарване в празничната нощ. Успех 🙂

Google+ Comments

Лични Tags: