8. loisaba house - swimming pool (helicopter in background)Много от нас едва ли живеят в мечтания от тях дом. Апартаментите на пазара на имоти може да ги разделим условно на няколко вида – малки или големи, евтини или скъпи, ново или старо строителство. Има ги и онези новите огромни комплекси, които никнат като гъби. Там апартаментите са стотици, стените тънки, материалите некачествени, което сваля от цената. Аз обаче предпочитам уединението и ако можех да избирам, бих се спрял на някоя къща извън града с голям двор, открит и закрит басейн, и без да отивам твърде далеч – площадка за частния ми хеликоптер. Де тоя късмет обаче 😉

Онзи ден гледах един репортаж по новините за това как хората предпочитали ново строителство, как собствениците на големи апартаменти в стари блокове искали прекалено висока цена, която никой купувач не бил готов да даде. Общо взето стигаме до заключението, че големите имоти са по-скъпи независимо в каква сграда се намират. Накрая казаха, че купувачите били склонни да купят апартамент “на зелено”, защото той щял да отговаря напълно на изискванията им като квадратура и разположение, един вид ще е направен по поръчка. Така излизало и по-евтино, но си е рисковано, мен ако питате. Строителната фирма трябва да е сериозна и добре проучена.

Ако трябва гледам на нещата по-реално, естествено бих избрал голям апартамент в нова сграда, качествено построен и по възможност – не много скъп. Не искам да имам много съседи, защото това ще наруши уединението, което искам да имам, което значи, че трябва да е в малко кооперация с максимум 10 апартамента. Все пак не искам да е твърде шумно. Тези критерии съм ги измислил на база сегашния ми опит. Дано ми се усмихне щастието някой ден да живея в такъв.

Google+ Comments

Лични Tags: