Кълна се, няма такава обсебеност. Когато хвана книга, която да ме завладее, просто не успявам да правя нищо друго. А това, което ми се случи в резултат на моята читателска пристрастеност, си е направо невероятно и заслужава да се сподели в блога ми. Плюс това доказва колко разбран шеф имам. 😉

Миналата години отделих само 5 дни за почивка и още 5 взех, за да ходя по лекари и прочие. Покрай всички проекти, с които се занимаваме, не успях да си отпочина както трябва. Вярно е, че по официалните празници си бях у дома, но няколко дни на фона на постоянен и напрегнат работен процес не са нищо. От платената отпуската ми стоят 10 недокоснати дни, които прехвърлих за тази година.

dark chocolate and bookУмората обаче си казва думата. Усещаш, че си по-малко концентриран, имаш нужда да правиш нещо, с което да разпуснеш. Започнах да чета „Война и мир“ – признавам, че не я бях чел. 1500 страници са си доста. Има над 25 героя и действието се развива в период от около 10 години, че и повече. Тази книга не е от най-интересните за мнозина. Не знам какво ме накара да започна да я чета обаче. Може би обстановката, в която живеем, може би исках все пак да направя едно сравнени със съвременната мисъл. Изтеглих я в електронен вариант на четеца ми и… не мога да се откъсна от нея. Освен това открих, че „Война и мир“ се чете по-лесно, когато ти се намират парчета тъмен шоколад.

Отдавна не бях разпускал така и сега не мога да се отделя. В колата на светофара – успявам да прочета по една страница. В офиса, докато ми се зарежда компютърът – още една-две страници. Да ме видите през обедната почивка – чета и се тъпча с шоколад. Не излизам с колегите, не комуникирам с никого. Вчера имах разговор с шефа и вместо Росен го нарекох Ростов и той ме изгледа с такава насмешка, че потънах в земята от срам. Обясних, че съм се запалил по книгата, а той вместо да ме смъмри, отбеляза, че забелязал няколко грешчици в работата ми предната седмица и че според него съм пренатоварен и имам нужда от почивка. От днес съм 5 дни в отпуск!!!

Направо не мога да повярвам. Явно все пак има по-голяма полза от книгите, отколкото предполагах. Мисля даже по веднъж в годината все така усилено да се зачитам в някой от дебелите романи тухли, от вида на които на моделките им се подкосяват краката. Това е шега.

Истината е, че наистина ще си отпочина добре. Аз и Толстой и още няколко тъмни шоколада на Нестле, че с тях съм почнал и много ми се услаждат. Мисля че ще си наваксам с почивката по най-приятен начин. Пък след няколко дни – пак в офиса с усмивка на уста и шоколад за шефа, разбира се!

Google+ Comments

Лични Tags: