will-smith-the-pursuit-of-happinessСещате ли са за такъв момент, в които сте на прага да вземете изключително важно решение, което ще преобърне живота ви, а отникъде да не получавате подкрепа? Не позволявайте това да ви спира да преследвате целите си. Мнението на останалите за теб е просто страничен шум.

Истината е, че околните са си изградили тяхна представа за вас, мислейки че ви познават достатъчно добре, но това не е така. Съгласете се, че човек има много лица и в зависимост от събеседника срещу себе си, показва онова, което мисли за подходящо. Готов съм веднага са опровергая онези, които няма да се съгласят с горното твърдение – на работа и вкъщи се държите по различен начин, нали? Тези две лица принадлежат на един и същ човек обаче. Така е и с останалите хора, ние се нагласяме спрямо тях.

Когато споделите на някой нещо, което е извън неговата собствена зона на комфорт, той веднага е готов да го отхвърли, защото не го разбира. Това не значи обаче, че идеята ви е лоша. Щом вие сте убеден, че искате точно това, преследвайте го. Моят съвет е дори да не търсите чуждо мнение, защото то може да ви демотивира и причината няма да е защото вие не сте в състояние да се справите, а защото събеседника ви няма да може. Помнете, че той пречупва ситуацията през собствените си разбирания.

Вярвайте във възможностите и преценката си, не позволявайте страничният шум да ви отклони от пътя, който сте убеден, че трябва да извървите. Your life, your rules!

Google+ Comments

Размисли Tags: