21072010554 Лято през април. Звучи страхотно, а? Може, но във Виена. И докато се чудите за какво говоря, бързам да обясня, че точно там можем да се радваме на хавайска обстановка и то още на 25 април. Събитието се нарича Плясък в града и събира страхотно много мечтатели и почитатели на плажните изживяния.

На специално оградена зона се изсипват щедри количества пясък, така че да се Sand_in_the_City_2007-051създаде крайбрежна илюзия. За нея съдействат разпънати мрежи за плажен волейбол, шатри с типичните барчета, много палмова растителност и разбира се музика, светлина и аромат на море.  Всяка година фестивалът е съпътстван с концертна програма, която събира хаус, хип-хоп, електроник изпълнители, както и народни танцьори и певци от цялата страна и извън нея.

sandinthecity

 

Идеята да си създадат пясъчен кът в града е страхотна. Особено в Австрия, която няма излаз на море и повечето австрийци ще трябва да прекосят граница или две, за да почиват на плажа. Сега обаче крайбрежието е пренесено в центъра на града и единственото необходимо са чифт джапанки, кофичка и лопатка и нагласа за абсолютен релакс и забавление.

 

 

Google+ Comments

Лични Tags: