Не обичам да поучавам хората, но понякога е неизбежно, а днес ще е един от тези дни. Чували ли сте например израза “като кон с капаци”. Той не е възникнал случайно. На конете все още им се слагат капаци отстрани на главата, за да блокират периферното им зрение. Така не се разсейват и не се допуска да кривнат от пътя, който им се налага.

be_different_by_blateraЗа добро или лошо има хора у нас, които се държат по много сходен начин – като коне с капаци. Вървят си по зададения маршрут и не виждат какво се случва около тях. Действат праволинейно и от моя гледна точка – необмислено. Няма нищо полезно в подобни действия, защото  те са повърхностни и не говорят добре за вас. Живеем в свят, в който креативността и уникалността са високо ценени и търсене. Няма как обаче да се определите като човек, мислещ извън кутията, ако сте като “коне с капаци”.

Как да го постигнете? Бъдете различни!

Ако някой ви блъсне неволно, не му отвръщайте по същия начин. Ако трябва да напишете доклад или друг проект, не мислете само в зададената насока, не търсете веднага най-простото решение или източник, от където да препишете. Да сте праволинейни в действията си не е решение и най-малкото не е решение, което ще има дългосрочно значение. Затова се постарайте да бъдете различни, да гледате нашироко и да не се оставяте да влияят на преценката ви.

Google+ Comments

Лични Tags: