Ниацинамидът, известен още като витамин B3 или никотинамид, е водоразтворим витамин, който има редица ползи за здравето и красотата. Ето някои от основните му ползи:

Подобрява здравето на кожата: Ниацинамидът е известен със своята способност да укрепва кожната бариера, да хидратира и да намалява възпалението. Той помага при акне, розацея и други възпалителни кожни състояния.

Намалява видимостта на фините линии и бръчки: Витамин B3 стимулира производството на колаген и кератин, което помага за поддържането на кожата гладка и младежка.

Уеднаквява тена на кожата: Ниацинамидът намалява хиперпигментацията и петната от стареене, като по този начин уеднаквява тена на кожата.

Защитава от оксидативен стрес и UV лъчи: Витамин B3 помага за защита на кожата от увреждане от свободни радикали и UV лъчение.

Подобрява функциите на имунната система: Ниацинамидът укрепва имунната система, което е важно за общото здраве и благополучие.

Регулира мастната секреция: Той помага за регулиране на мастната секреция и намалява видимостта на разширени пори.

Подкрепя мозъчната функция и психическото здраве: Витамин B3 има важна роля в метаболизма на мозъчните клетки и може да подобри когнитивните функции и психическото здраве.

За оптимални резултати, ниацинамидът трябва да се приема в подходящи дози, като се има предвид, че прекомерната употреба може да доведе до странични ефекти. Винаги е добре да се консултирате със здравен специалист преди започване на каквато и да е форма на добавка или промяна в грижата за кожата.

Google+ Comments

Uncategorized Tags: