6-HAPPINESSЗнаехте ли, че щастието е умение, на което може да се научим. Очевидно е така според някои проучвания. Наред с щастието състраданието и любезността също може да се научат благодарение на невропластичността на мозъка, която позволява на мозъчните клетъчни структури да се изменят под външно въздействие.

 Харвардският институт по обществено здраве изследва психологическото благосъстояние и сърдечно-съдовите заболявания на човека. Там откриват, че оптимизмът и позитивните емоции са добра защита срещу сърдечно-съдови заболявания, те забавят прогресирането на сърдечни болести и намаляват риска от инфаркт с 50 процента.

Щастието не само те кара да се чувстваш добре, но има неоспорими доказателства, че щастливите хора живеят по-дълго и имат по-крепко здраве от останалите. Депресията, тревогата и песимизма се свързват с по-кратка продължителност на живота и по-високо ниво на заболеваемост.

Хората си мислят, че успехът ще ги направи щастливи, а дали не е обратното? Тръгвате с позитивното и стигате до успеха. Докато негативното мислене ви “смачква” отвътре и пречи там да се зароди нещо положително, върху което да започнете да градите успеха си.

Освен това, щастието е заразно. Позитивизмът привлича позитив. Това трябва сами да сте го забелязали. Около щастливи хора се чувствате по-енергични, нали? Да, всички си имаме своите тревоги и притеснения, но постоянното им “превъртане” в главата ни няма да доведе до нищо добро. Така че дайте да се фокусираме повече върху щастливите моменти, но не само на теория.

 

Google+ Comments

Лични Tags: