Щеше да е страхотно да можехме да си вземем цял месец почивка и просто да отпрашим нанякъде. Някои работодатели обаче не разрешават да използваш цялата си отпуска наведнъж, въпреки че законът ти позволява. Не всички обаче могат да си позволят да отидат някъде в чужбина, колкото и привлекателно да изглежда едно такова пътуване. Естествено, причината е големият бюджет, който трябва да се отдели. Това обаче не трябва да ви спира от пътуване.

8-MapsМислете локално – обиколете родината! Тя не е чак толкова голяма, че да не може да се справите и с малък бюджет. Все ще се намери някое кътче, където все още не сте били, даже много. Може би дори все още не сте посетили близки до града ви забележителности, защото си казвате, че щом са наблизо, може да отидете, когато си поискате, но досега не сте го направили. Хайде, време е!

Може да си организирате екскурзия в някой близък до вас град, където има какво да се види. Непозната обстановка ще ви подейства енергизиращо и пак ще се почувствате като турист. Не е нужно да сте на някой тропически остров, за да си отпочинете подобаващо – всичко е въпрос на нагласа.

Може дори да отидете на къмпинг. Какъв по-добър начин да се срещнете с майката-природа? Така ще сте далеч от замърсения въздух на града и шумотевицата, ще чувате песните на птиците и вятъра в клоните на дърветата. Кога за последно ги бяхте чували? По този начин дори пестите, защото си носите свой подслон под формата на палатка и не трябва да плащате за хотел.

Виждате ли, има начин да пропътувате дори и с органичен бюджет? Иска се малко повече желание и изобретателност.

Google+ Comments

Лични Tags: