test-driveЛесно е да се оплакваш, когато някой друг ти е виновен, даже е много лесно. Не мислите ли?

Не че и аз няма проблеми, всички имаме. Борим се за по-добър живот и винаги искаме още и още. Промените обаче не стават изведнъж, те са нещо плавно и постепенно, които се създава с колективни усилия.

От много време искаме да се промени случващото се по пътищата у нас и не говоря само за състоянието на асфалтовите настилки, ширината на платната и трафика и т.н. Искам да кажа това-онова за шофьорите у нас и то е следното: Бъдете по-внимателни… Да имате шофьорска книжка означава, че носите отговорност при това не само за вас самите. От действията ви зависят и останалите шофьори, пешеходците, покрай, които минавате, и пътниците, които возите.

Все си мисля, че ако всеки от нас бъде дори една идея по-съсредоточен, докато държи волана, може би всички онези нещастни инциденти, за които постоянно слушаме, може и да намалеят. Наистина ли трябва да бързате толкова много? Какво ще стане, ако закъснеете с 5-10 минути? Фатално ли ще бъде?

Карайте с нормална скорост, пускайте си мигачите, сигнализирайте и се оглеждайте, докато шофирате. Не е толкова трудно, а може да спести толкова много ядове и грешки.

Google+ Comments

Лични