nz_free_dayЦяла година работим именно за този момент. Няколкото дни отпуска, в които ще си починем и ще можем да отидем на почивка.

Каква почивка през септември ли ще ме попитате? Да, вече не е нито юли, нито е август, малко по-хладно е, но какво от това. Аз обичам да пътувам през септември. Не защото не предпочитам топлите летни месеци, а защото ми харесва да пътувам, когато има по-малко хора. Септември е месец извън сезона, където и да отидете вече е по-спокойно и даже би е малко по-евтино. Дали ще е на планина, на море, извън България или другаде все е удобно, все е интересно.

Ето затова понякога ми се е случвало да работя цялото лято, докато колегите един по един се редуват кой да си взима по 1-2 почивни седмици, а накрая последен го направя и аз. Често ми се чудят, но на мен така ми харесва. Какво да ви кажа? Движа се извън рамката, в която много хора попадат, но не се притеснявам да го правя. Все някой трябва иначе кой ще работи, докато всички останали почиват?

Разбира се, не е нужно, когато сте в отпуска задължително да отпътувате нанякъде. Можете просто да си отделите свободните дни за едно хубави излежаване у дома, наваксване с разни филми, книги или сериали. Можете да се видите с приятели, да изкарате някакъв интензивен курс за седмица-две и какво ли още не. Септември е месецът, през който градовете сякаш се съживяват. Защо не си запазите почивните дни именно за този период на “възраждане”?

Google+ Comments

Лични Tags: