Пролетта е и време да освежим не само тялото си, но и ума, и духа с един пролетен детокс. След зимния период, през който приемаме по-тежка и мазна храна, а физическата дейност е ограничена, пролетният детокс е перфектният начин да рефрешнем здравословните си навици и започнем начисто. Нека започнем с хранителния.

Препоръчително, а и многополезно е да включим свежи зеленчуци, пресни плодове и зърнени храни. Хубаво е да ограничим консумацията на преработени храни, тестени и захар.

От изключителна важност е добрата хидратация, с която да изчистим токсините от тялото си. Освен вода и фреш, може да включим различни видове чай за детокс в ежедневието си, като зелен, мента и ревен.

Неизменно допълнение към здравословната храна е и физическата дейност. Топлите пролетни дни предразполагат към тренировки на открито – колоездене, тичане или малка разходка са отличен начин за отпускане и раздвижване. А йогата и медитацията не само ще успокоят ума, но и ще смъкнат стреса, като ни помогнат да се свържем с природата.

Не на последно място, идва ред и на емоционалния детокс. Може да започнем с почистване и подреждане на дома си, като се освободим от излишните вещи и създадем пространство за нови идеи и начинания.
Нека отделим и време за своите хобита и интереси като четене на книги, рисуване или просто да изгледаме любим сериал.

Насладете се на новия сезон и новото начало по един здравословен и пълен със спокойствие начин!

Google+ Comments

Uncategorized Tags: