Случвало ли ви се е да стоите до някой непознат човек и да усещате как до него не се чувствате комфортно. Причината може да бъде негативната енергия, която той излъчва дори да не казва нищо. Вие обаче по някакъв начин я усещате. Когато пък на човек му личи, че не е в настроение по начина, по който се държи с останалите, негативизмът му няма как да не се забележи. За да не се чувствате вие зле от лошото настроение на другите, трябва да се научите да се защитавате срещу него. Какво може да направите?

Първо, не базирайте позитивизма си на някакви външни фактори като хора, вещи и събития. Той трябва да идва отвътре, в противен случай лесно може да бъде разклатен. Практикувайте позитивно мислене, докато не приучите мозъка си към този модел на поведение. Може да звучи банално, но то ще ви приближи една идея по-близо до успеха, дори да е само мислено. Все пак трябва да се тръгне отнякъде.

just-do-itЗа да се разграничите от вашата собствена негативна енергия, трябва да се научите да я контролирате и да не допускате тя да ви завладее. Контролирайки мислите си, ще контролирате и действията си. Тук пак ще се върнем на позитивното мислене – просто вярвайте в себе си и способностите си.

Що се отнася до негативните хора около вас, то с тях трябва да ограничите контактите си до минимум. Те няма да се зарадват на успехите ви, а ще ги пречупят през собствените си разбирания и ще ви накарат да се почувствате зле. Хората, които не се радват за вас, нямат място в живота ви. Ако не може да се изолирате от тях, просто ги игнорирайте.

Google+ Comments

Размисли Tags: