В днешно време човек може да застрахова всичко. И колкото повече застраховки има, толкова повече се нуждае от специалист по застрахователни казуси, на когото да разчита. Именно такъв е адвокат Янко Янев, за когото днес ще ви разкажа.

Нека преди това обаче се замислим относно застраховките, знайни и незнайни. Когато си купуваме нов телевизор, още в магазина ни предлагат да дадем допълнителна сума пари и да го застраховаме за няколко години напред. И това не е само при телевизорите, а и при други нови техники, които закупуваме. Когато си взимаме телефон на лизинг от мобилен оператор пък, най-често е със сключване на нов договор. И понякога в месечната ви такса по този договор влиза освен всичко останало и застраховка на взетия телефон. При подписване на ипотечен кредит, банката (почти) ви задължава да сключите застраховка за същия имот, а понякога да направите застраховка живот и на самите себе си. Държавата, от друга страна, изисква от всеки притежател на автомобил ежегодно да закупува Гражданска застраховка.

И какво се получава?

Изведнъж имаме няколко подписани застрахователни договори, без дори да сме го целели. А когато нещо реално се случи и прибегнем до условията на застраховката, възникват проблеми. Тук пишело, например, че телевизорът е застрахован от фабрични дефекти, но не и от счупвания, причинени от вас самите. Проблемът, който е възникнал с телефона ви, бил еди-какъв-си и не се покривал от застрахователната ви услуга. Претърпели сте ПТП и брокерът ви има финансови задължения или към вас самите, или към брокера на другия шофьор от ПТП-то, но не ги изплаща. Какво правите, когато мислите, че правата ви са нарушени, но не можете да ги защитите сами?

Отговорът е следният: допитвате се до юрисконсулт!

Адвокат Янко Янев е сред най-изявените специалисти в областта на застрахователното право. Има дългогодишен стаж в юридическата сфера, а от 2008 г. по-активно се занимава именно с казуси на хора с нарушени застрахователни права. Личният интерес на Янко Янев към застрахователното право е продиктуван след претърпян от адвоката нещастен инцидент на пътя. Оттогава насетне е приключил множество съдебни спорове в ползва на своите клиенти. Ако решите да се свържете с него, имайте предвид, че главната му кантора е позиционирана в София, но негови офиси може да откриете също във Велико Търново и Пловдив. И на трите места работят юристи, които са специализирани в различни правни сфери, така че ще се намери кой да ви консултира за различни видове казуси.

Важното е да свикнем да си търсим правата и да прибягваме към професионална помощ. Така че имайте едно наум следващия път, когато ви кажат: „съжаляваме, но застраховката…“

Google+ Comments

Размисли Tags: