Обожавам детето си и се стремя да прекарам всеки един възможен миг с него. Но тъй като вече животът ни се върна обратно в бързите си темпове, времето все не ми достига. Затова реших да удължа щастливите моменти заедно като споделяме игрите на детската площадка.

Предполагам, че блогът ми се чете както от бащи, така и от майки. Е, та към тях – забелязвали ли сте какви стават погледите на всички възрастни, когато сам мъж доведе детето си на площадката? Аз изпитах на собствен гръб емоцията от това преживяване и то не веднъж.

До момента има наложен някакъв стереотип, че единствено майките могат да извеждат малчуганите на разходки, пързалки и люлки. А за бащите – може би се предполага, че те са прекалено заети или изморени от работа, за да се включат в подобни задължения. И затова, когато сам мъж се появи на площадка с дете, всички погледи се вторачват в него.

Именно това се случи и с мен. Пристъпвайки прага на зоната за игра и качвайки малчугана на люлката, любопитни майки с весели погледи започнаха шепнешком да коментират. Първоначално не им обръщах внимание, но в един момент детето ми се заигра с други мъници на неговата възраст. Изневиделица една от майките отиде уж да провери рожбата си, но и помежду другото реши да попита другарчето му защо днес е само с баща си и да не би да има семеен скандал. За моя най-голяма изненада детето ми даде уникален отговор: „Тати е с мен, защото ме обича“. Надявам се можете да си представите задоволството, което изпитах и разочарованието, което разтресе другата майка.

Смятам, че детето ми даде най-адекватния и смислен отговор. Все пак всеки родител обича и се стреми да предоставя най-ценното на своя малчуган – времето си. Затова не ми се струва редно в модерния нов век да имаме предразсъдъци кой от двамата – майката или бащата, води детето си на площадката. Вие какво мислите по темата?

Google+ Comments

Лични Tags: