Историята на България е изключително богата, като някои историци смятат, че тя датира още около 1 век. Не искам този текст в блога да звучи прекалено превъзвишен и да изтъква поводите ни за гордост, които никак не са малко, а по-скоро се стремя да обърна внимание на едни непознати факти. След като аз се запознах с тях, тотално преобърнах представата си за революционните ни личности.

Съвсем случайно попаднах в YouTube канала на един млад български историк. Той се казва Иван Тренев и е посветил времето си да изследва и докаже не само националната, но и световната роля на Раковски, Левски и Ботев. В неговите видеа може да намерите излъчени телевизионни интервюта с негово участие, в които дава много факти, подплатени с доказателства.

Така например аз научих, че Левски е знаел няколко езика, участвал е в масонска организация, посещавал е Английски кралски двор, Че Гевара е бил запленен от революционната му дейност и е умрял със снимка на Апостола в джоба си. Има и още много. Може да ви звучат фантасмагорично, но след като изгледате видеото, което съм добавил в края на статията, ще промените мнението си.

Някои историци отричат твърденията на Тренев, но аз някак си ги приемам за правдоподобни. Ще ми бъде много интересно да изгледате видеото и да ми споделите своето мнение по темата – прекален патриотизъм или възможна истина?

https://www.youtube.com/watch?v=gZMhixVZWD8

Google+ Comments

Размисли Tags: