Нуждая се от движение! След целия този престой вкъщи, след спазването на толкова мерки и след почивките наистина ми е необходимо раздвижване на цялото тяло. Не съм почитател на фитнеса и на домашните тренировки, затова за мен не са опция. Най-качественото разпускане, което ме тонизира, е колоезденето.

За тази цел дори оборудвах автомобила си с приставка, която ми позволява да транспортирам велосипеда си навсякъде. Има обаче една малка подробност – преди повече от половин година откраднаха старото ми превозно средство на две колела и сега е време за закупуване на ново.

Тъй като месеците вкъщи се отразиха неблагоприятно върху бюджета ми, определих една конкретна сума за колело. Започнах търсенето от големите спортни и специализирани магазини. Моите средства се оказаха крайно недостатъчни и затова трябваше да измисля нов вариант.

Последва усилено търсене в познатите онлайн платформи за търговия на стари и нови стоки. Някак си обаче не успях да се доверя на предлаганите велосипеди там и трябваше да стана наистина креативен. Така попаднах на фейсбук група за ремонт и реставрация на стари колела. Присъединих се и с приятна изненада установих, че има невероятни модели, а цените им перфектно се вписваха в бюджета ми.

Въпреки че бях впечатлен, продължих търсенето. С още толкова упорство открих и човек от Първомай, Пловдивско, който внася стари и нови велосипеди от Германия. Разполага с голяма складово база. Възнамерявам идната седмица да го посетя и да се сдобия с ново возило. Все още се колебая дали да бъде ново колело, което веднага да подкарам, или пък да заложа на нещо по-ретро, което се нуждае от ремонт. С втория вариант ще имам повече време за подготовка, но ще го направя изцяло по моя вкус.

Ако и вие имате предложения, може да ми ги споделите, защото търсенето продължава.

Google+ Comments

Лични Tags: