Какво знаете за нашия химн? Той носи името „Мила Родино“ и е приет за национален през 1964 г. Оттогава до днес вече няколко поколения го пеят гордо. Определено за нас текстът е свят и съм сигурен, че няма човек, който да не настръхне при чуването на мелодията.

Но знаете ли, че има и държави в света, на които народите не пеят при чуването на химна им? И каква е причината за този феномен?

Всъщност обяснението е изключително просто и може би някои от вас вече са се досетили. Написаните химни нямат текст – в такъв случай как да пееш 😀

В света това са четири държави и преди да продължите да четете се опитайте да отгатнете. Единственият жокер, който мога да ви дам, е, че всички са разположени в Европа. Също и че, ако сте футболен фен, може да сте се заслушвали кой пее и да се досетите за верните отговори.

Ако все пак тази загадка е била доста трудна за вас, то е време да разкрия мистерията. Държавите, в които хората не пеят националния химн, са Испания, Босна, Косово и Сан Марино. За тях са създадени само инструментал които са парадни мелодии.

Аз лично не харесвам подобен тип национални символи, защото ако не се включи народът, то как да се усети духът му? А вие какво мислите?

Google+ Comments

Размисли Tags: