Готини хора, това лято искам да направя нещо, което ми се ще от много време. Сега сигурно ще си помислите, че става въпрос за някое парти. Може би и за пътуване до далечна дестинация, за която вече може да се достигне. А възможност може да е и екстремно изживяване, дори предложение за брак. Сценариите са много, но истината е съвсем друга.

Може би ще ви се стори, че съм най-скучния човек на света, но искам да бъда в Бургас и най-накрая да посетя музеят на пясъчните скулптури. Тази година ще е неговото 15-о издание. А аз от точно толкова лете все си казвам: тази година не успях, но следващата вече съм там.

Е, през 2022-ра желанието ми вече ще се сбъдне. Пуснал съм си ден отпуск и ще съм един от първите на откриването му, което ще е в началото на юли. Темата тази година е динозаври и името на изложението ще е „Бургаски парк“ – препратка към „Джурасик парк“.

Желанието ми е да видя как така този фин пясък с примес от лепкав материал създава усещане на красиви, издълбани планини от пясък. Любопитно ми е как скулптурите ще издържат на дъжд и вятър и същевременно ще са толкова фини. Това са ми въпросите от толкова години.

Тази година пространството, върху което ще бъдат разположени фигурите, е цели 5 декара. А по произведенията на изкуството работят 14 български и предимно бургаски скулптори.

В музея ще има изложение на общо 14 фигури на различни по размери и големина динозаври. Навсякъде пише, че тиранозавър рекс ще е най-внушителен и с най-много детайли, но аз вярва, че за мен всичко ще е такова.

Google+ Comments

Лични Tags: