Художествената гимнастика у нас безспорно е една от федерациите, които ни носят повод за гордост с международните си постижения, спечелени медали, купи и разбира се, прославят България на световната карта. Факт е, че най-грациозният спорт има утвърдени традиции и потенциал за блестящо бъдеще. До края на годината пък са планирани редица събития, сред които и Световното първенство през септември в София, което искам да посетя. Търсейки повече информация за него, попаднах на новина, че Федерацията по художествена гимнастика има нов генерален спонсор в лицето на Palms Bet и лицензодържателя Телематик Интерактив България.

Всяка подкрепа към клубове и индивидуални таланти е добре дошла и действа стимулиращо и мотивиращо на спортистите. В случая, благодарение на това партньорство, националките ни и техните треньори получават възнаграждението, което заслужават, а марката Златните момичета е вече патентована.

Това обаче, което ми направи още по-добро впечатление, бе подбудата за партньорството, която мажоритарния акционер в Телематик – Мило Борисов – споделя в свои интервюта. Според него целта на спонсорското споразумение с Българската федерация по художествена гимнастика, е изключително полезна за правилното ѝ поддържане, развитие и функциониране.

Освен с финансовата част, Мило Борисов и компанията му съдействат на грациите и с маркетингови похвати. Пример е бенефисът на Златните момичета в „Арена Армеец“, който получи добър отзвук в обществото. Както вече споменах, тази година ще бъде богата на събития от страна на Федерацията, като едно от тях е и 70-годишнината на художествената гимнастика в България.

Не е тайна, че българският спорт е в затруднено положение и помощ и подкрепа от всякакъв характер са с огромно значение за неговото развитие. Затова е важно да има повече деятели, които да насърчават и подкрепят българските таланти и да им покажат, че смисъл има. А спортът е това – възпитава характер, учи на ценности и да не се отказваш пред трудностите, защото надежда винаги има.

Google+ Comments

Размисли Tags: