Тъй като в момента темата е изключително актуална, реших, че може да ви е интересно да разберете и за останалите хипоалергенни породи кучета. Извадих още няколко имена, но ако сте решили да предприемате подобно действие, може да направите по-задълбочен рисърч.

Малтийски бишон
Вярвате или не, тази порода с фина и дълга козина е едно от кучетата, които не причиняват алергии. Причината е, че космите не падат, но за сметка на това изискват ежедневни грижи. Заедно с тези си качества и малкия си размер, представителите от породата малтийски бишон са и отличени пазачи.

Испанско водно куче
Този красавец със средно голяма вълнеста козина е родена в Андалусия и е бил използвана както за овчар, така и за компания при лов. Днес обаче се е превърнал в домашен любимец в редица къща и сърца. Испанското водно куче не губи косми и козината му е приспособена, както подсказва името му, да се намокря. Точно затова той няма типичната миризма на куче.

Италианска хрътка
Друго от кучетата, които не причиняват алергии, е най-малкото от семейството на хрътките, чийто произход датира от повече от 2000 години. Има много къса козина, поради което е избрана за домашен любимец. Италианската хрътка е много активена и атлетичното ѝ тяло позволява да бяга с висока скорости (до 40 км /ч). Що се отнася до неговия темперамент, можем да се каже, че е весел, зависим от собственика, резервиран към непознати, интелигентен и чувствителен.

Други кучета, които не причиняват алергии, са: ердел териер, фокстериер, той пудел и още.

Google+ Comments

Uncategorized Tags: