Man-jugglingЕдва ли има някакво писано правило за това как да бъдеш интересен човек, а и дефиницията за такъв е различна за всички. Факт е обаче, че интересните персонажи, каквито и да са те във вашата представа, привличат останалите и всички искат да си общуват с тях, да работят с тях или да им бъдат приятели. И аз имам мнение по въпроса как да направим живота си, а оттам и себе си, от скучен по-интересен.

За да се интересуват хората от вас, първо вие трябва да се поинтересувате от тях. Трябва да се научите да слушате останалите дори когато намирате нещата, които ви разказват, за не особено интересни. Те все пак са важни за отсрещната страна и не трябва да подхождате с пренебрежение към тях. Вниквайки в историите на другите и подхождайки с разбиране, това помага да разберете и себе си. Трябва да свикнете да водите непринудени разговори с хората, а защо не и с напълно непознати. Така подобрявате умението си да общувате.

Знанието е нещо безкрайно. Някои хора се задоволяват с това, което са научили в университета, и спират дотам. Но вие не бъдете като тях – четете, интересувайте се от света, бъдете любознателни. Така не само се обогатявате интелектуално, но и ще можете да водите разговор на всякаква тема.

В наши дни е много лесно да се изпадне в рутина. Затова трябва да си организирате малки събития поне веднъж седмично, с които да разнообразявате живота си. Например вместо да вечеряте вкъщи, както обикновено, идете на ресторант. Може да си организирате малки екскурзийки до близки забележителности през почивните дни, вместо да седите пред телевизора. Разни такива малки неща ще разчупят скучната зона на комфорт, в която рутината ви е сложила.

Подхождайте с любопитство към света, вършете нещо, учете се, разнообразявайте живота си, така че на вас да ви бъде интересно. Другите ще ви последват.

Google+ Comments

Лични Tags: