Страхът е съвсем реално чувство, нормално е да го изпитваме. Знайте, че страхът е една от най-големите спирачки към живота, който искаме да имаме. Той не е някакъв външен фактор, а се таи вътре в нас, искаме или не. Често се говори за преодоляване на страха, но как точно става това?

3-fear_into_actionДа бъдеш смел не значи, че не се страхуваш, а че се изправяш срещу страховете си и ги подчиняваш. Така те спират да бъдат пречка по пътя ти напред и нагоре. Ето как стават нещата. Така че вместо да не правиш нищо, защото те е страх, направи нещо, за да имаш живота, за който винаги си мечтал. Това значи да излезеш от зоната си на комфорт и да се изправиш срещу големия лош свят и всичко, което те плаши в него, и да повярваш в себе си.

Всеки от нас си има някакви стремежи, къде тайни, къде не. Наречете ги още цели или мечти, но нека уточним, че това са нещата, които винаги си искал да направиш; онези големите неща, които смяташ за невъзможни, които искаш много, но и се страхуваш от тях. Ето това последното е проблемът. В главата си вече си измислил хиляди причини защо не може да го направиш. Достатъчна е само една защо можеш, а тя е именно защото силно го искаш. Не давай на страха да те победи, вземи връх над него, иначе ще те преследва докрай.

Мечтите ти няма сами да се сбъднат, трябват и действия от твоя страна. Започни с това, че можеш, че искаш, че трябва да го направиш!

Google+ Comments

Лични Tags: