Всеки веднъж в живота си е попадал в непозната среда. И като казвам “непозната” нямам предвид да сте отишли за един час в някое заведение, в което пускат съвсем различна музика, от тази която слушате по принцип. Говоря да ви се налага да живеете на място, където не познавате абсолютно никого, нямате роднини и приятели. Това е особен момент в живота на всеки, който го е изпитвал. И става все по-трудно колкото по-възрастни ставаме. Защото вече сме осъзнали кое ни харесва и какво не можем да понасяме. Ето защо когато ви се наложи да се преместите и да останете сами в непозната за вас среда винаги можете да се доверите на социалните мрежи.

Едно от много положителните им качества е това, че бързо и лесно можете да намерите места, които биха ви харесали да посетите. Можете да намерите хора със сходни на вашите интереси, като посетите някой клуб (и тук не става въпрос нощен клуб, а за такъв, в който хората се събират според интересите си – подобно на кино клуб, литературен клуб или да отидете на определен тип спорт, който обичате да практикувате. Това ще ви помогне да създадете контакти с хора, които имат близки до вашите интереси, а защо не и да станете приятели с тях.

Със сигурност за никого не е лесно да остави средата си и да се премести на чисто ново място, където не познава никого, а роднините му са на десетки километри. Но понякога работата и обстоятелствата го налагат. Но това не бива да ви плаши. Бъдете отворени към света и винаги ще намерите някого с когото можете да изпиете една бира и да се забавлявате на воля.

Споделете вашия опит в подобни ситуации, в които е трябвало да се адаптирате в различна среда. Колко време ви отне, за да си намерите подходящите хора, с които да общувате и как процедирахте през това време?

Google+ Comments

Размисли Tags: