chinese_cultural_studentsЗнам, че за всеки от нас е хубаво да е социално ангажиран и да посещава поне от време на време някое и друго културно събитие в своя град. Аз също го правя и понякога попадам на много хубави и и интересни инициативи, но… нека не се заблуждаваме. Понякога има и много скучни такива.

Въпросът ми е: Какво правим, когато попаднем на някое подобно мероприятие?

От една страна, рискуваме да загубим поне два часа от времето си, които няма да се върнат назад и бихме могли да правим нещо по-приятно и интересно. От друга страна, рискуваме всички да ни забележат и да си извадят грешни изводи за нас. Не е лесно да напуснем някакво помещение пред погледите на всички хора, нали? А понякога не можем и да чакаме почивка, антракт или друг вид пауза, защото не знаем кога ще настъпи.

Честно казано, аз бих си тръгна… Може би част от читателите ми ще ме упрекнат за тези думи, но наистина го мисля. Отишъл съм, видял съм за какво става дума и съм преценил, че точно това представление или каквото е там не съвпада с моите интереси. Няма от какво да се срамувам, нали? Хората затова са различни, защото им допадат различни неща.

Освен това мисля, че ако останем накъде насила и само по задължения, защото така или иначе вече сме отишли, тогава има по-голяма вероятност да пречим. Няма да внимаваме достатъчно, ще чакаме края и дотогава ще се чудим с какво да си запълним времето. Никой не печели…

Google+ Comments

Лични Tags: