IMG_2477Честит втори сняг!

Преди няколко седмици ли беше, бяхме чули за първия сняг у нас. Някъде около прохода Претрохан и Черни връх. Тогава се вдигна малко шум, но нямаше нищо сериозно като последици. За разлика от този път…

Този път снегът хвана мен и още много хора в София неподготвени. Не сме свикнали още през октомври да ни приклещва снежната покривка. Мисля, че дори никой не се беше сетил, че скоро ще трябва да слагаме зимните гуми на автомобилите.

Мога само да се радвам, че повечето градове у нас се “разминаха” само с дъждове, а не със сняг. В противен случай пътната обстановка щеше да стане доста неприятна и всички тези жълти и оранжево кодове от последните дни кой знае какво щяха да бъдат.

Фактите обаче са си факти. Май никога не сме достатъчно подготвени за рязкото застудяване на температурата. Добре, че бързо спря да вали, та днес успях нормално да си стигна до работата. Обаче хич не ми се излизаше сутринта от топлия апартамент… като повечето хора предполагам. Това е лошото на ниските температури… паднат ли рязко изведнъж, стане ли студено, мразовито и ветровито, не ни се излиза навън. Искаме да си останем под юргана на топло вместо да чистим колата от снега и да ни замръзват ръцете.

Но, уви. Понеделник е, трябва да преодолеем студа и да се настроим за работната седмица.

Google+ Comments

Лични Tags: