Телефон – вече не излизаме от вкъщи без да вземем мобилното устройство. Причината е, че там е всичко, което ни е необходимо. От него може да прозвъним, да проследим движението си, да изпращаме съобщения, да плащаме, да се забавляваме и така до безкрай. Но дали може да използваме всички тези опции, когато навън се очаква зимата да е много студена?

Сигурно се чудите каква е връзката между минусовите температури и работа на смартфона? Всъщност е абсолютно възможно да възникнат проблеми. Причината е в проектирането на телефоните. Те работят отлично в температурни граници, в които и човек се чувства добре. Но интересно е, че това правило не важи за смарт часовници и гривни. При тях се смята, че се затоплят от ръката или че се носят ръкавици.

И така, когато навън е повече от минус 10 градуса, телефонът ви може да се изключи, да забави работата си или да ви предупреди, че условията не са подходящи за него. Възможен вариант е и по-бързото изразходване на заряда на батерията. Същото може да се случи, ако смартфонът е на температура повече от плюс 30 градуса. Обяснението вече го дадохме – в тези граници на въздуха навън човек може да се чувства комфортно.

След като знаете тази информация, няма да се чудите какво се случва с устройството ви и дали вече не му е дошло време за смяна. При мен се е случвало често на дисплея да се появи съобщение, показващо, че температурата не е подходяща за телефона. Така че бъде подготвени през идните зимни месеци да осигурите топло не само за себе си, но и за телефона си.

Google+ Comments

Uncategorized