Сферата на маркетинга е изключително динамична и освен че се чуди как да ни промотира продукти, то тя изследва и потребителското ни поведение. Именно от него могат да се изведат много важни изводи за това как живеят хората и какви са техните настроения. Така се ражда и новият тренд, който ни описва като пълно мазало. За какво става въпрос, прочетете в следващите редове.

Терминът е въведен от изследователи в Google, занимаващи се с онлайн потребителите. Те се вълнуват как всеки отделен човек взима решение за извършване на покупка, когато има неограничен избор от възможности. В подобна среда всеки би се объркал и затова водеща е интуицията. Като тук сборът от емоции създава пълно мазало. А те от своя страна може се моделират от продавача.

Ако първо сте си помислили за манипулация, то се бъркате. Когато емоцията е водеща при взимането на решение за покупка, то може да се засили положителното и да се скъси процесът. Това може да се случи чрез няколко техники, въведени при самото предложение.

Не започвайте с евтино и специална цена. Това до някаква степен отблъсква потребителите. Краткото описание с точните данни и достатъчно снимки са водещи. По-важно е да предлагате нещо, което е оригинално и което е налично за кратък срок. Необходимо е и да се осигури бърза доставка, за да може емоцията от светкавичното получаване на нещо уникално да задоволи позитивното желание от направения избор.

Ето как може да се справи един продавач на електронни стоки с пълното мазало от емоции на своите купувачи. Виждате, че манипулацията е единствено в подобреното представяне на продукта. Затова тук се стремете повече да сте в полза на потребителите, отколкото да се опитвате да сте в отделни лагери.

Google+ Comments

Uncategorized Tags: