Щом става въпрос за разкриване на мистериозни случки, то няма как да не се сетим за известния детектив Шерлок Хоумс. Заедно с Уотсън са голям тандем, който се справя и с най-заплетените случаи. Затова сигурно като децата сте си представяли, че сте на тяхно място. Но знаете ли, че вече имате възможността наистина да влезете в техните обувки и да се справите с разкриването на убийство в градска среда?

Как е възможно това? В Англия, именно родината на Шерлок, се създава компания от млади хора, които реализират игри на открито. Тяхната идея не е просто стандартните забавления да се преповтарят, а тези, които са онлайн, да се изнесат в пространството. По този начин се насърчава движението, изграждат се по-добри взаимоотношения между приятели или колеги и забавлявайки се, развивате критичното си мислене.

За да ви зарадвам още, ще кажа, че англичаните са започнали турне и подобно събитие ще се осъществи и в България. Ние сме само една от 55-те страни, които са се включили в предизвикателството. При нас задачата ще бъде да се разследва убийство в условията на града. Уликите и доказателствата са навсякъде из пространството. Задачата е като истински Шерлок с отбор от още 5-6 човека или вашия Уотсън, да решите задачата.

Предизвикателството е супер интересно и е подходящо както за приятели, които искат да проверят възможностите си, така и за сплотяване на работния колектив. Билетите, разбира се, са платени. Но колкото по-рано ги вземете, толкова по-ниска ще е цената. Нали знаете – всяко удоволствие се заплаща. А тук според мен ще се запасите и с много нови знания и ще излезете от еднообразието на ежедневието. Е, ще се включите ли?

Google+ Comments

Uncategorized Tags: