Има хора, които обожават Коледа. Има и такива, които не харесват суетата около празника и всички финанси, които трябва да похарчиш за него. Защото, както знаме, не е най-важното материалното, а любовта в сърцата.

Моя колежка ми сподели, че за празничните дни по принцип не украсява дома си. Много й допада идеята да вижда светещи лампички, многоцветни играчки и гирлянди, уютът на елхата. Но проблемът е в цената на артикулите, които ти дават това усещане. И нейното питане бе, дали е необходимо това, за да изпитаме удоволствие от празника и всъщност материалното ли ни дава настроение за празненство?

Замислих се дали наистина може да открием топлината на Коледа и без всички тези характерни елементи и цялата суетня? Всъщност аз май няма да мога да се откажа от блясъка, защото просто съм такъв тип човек и ми харесва да давам пари за коледна украса. Знаем, че по този начин подхранвам маркетинга и всичко останало корпоративно, но… доставя ми удоволствие.

Затова искам да ви попитам и вас – може ли да се откажете от празничните украси? Ако да, то за какво бихте дали тези спестени средства? А ако отговорът е не – то тогава, колко е бюджетът ви и какво ще включва?

Ще ми е интересно в коментари да отворим дискусия по темата.

Google+ Comments

Размисли Tags: