Хигиенните навици ни учат как да обръщаме по-голямо внимание на собственото си здраве и това на тези около нас. Не бива обаче да забравяме и грижата за едни други „израстъци“ на нашето тяло – смартфонът. До такава степен сме свикнали с него, че не можем да си представим ежедневието без да го използваме.

Каква е ползата обаче, ако сме дезинфекцирали ръцете си, а телефона не? Може би ще се замислите за това следващия път, след като научите, че дисплеят може да задържа бактерии и вируси на повърхността си до 96 часа. Същото се случва и останалата техника, която използваме всекидневно – лаптоп, компютър, таблет, дистанционно, слушалки и т.н.

Сега ще ви запозная и с няколко професионални съвета за дезинфекциране на технологични джаджи:

  • За да защитите телефона или таблета си, наблегнете на екрана. Избягвайте почистващи препарати или белина, а си вземете дезинфекционни кърпички или спрей с достатъчно съдържание на етанол – 60%. Преди употреба изстискайте излишната течност от кърпата.
  • Дезинфекцирайте често докосваните повърхности на лаптопа. Обърнете внимание на екрана. Ако не е от стъкло, не използвайте химикали и алкохол, за да не разрушите покритието му.
  • Клавиатурите са един от най-големите складове за микроби … и трохи. За да ги почистите, извадете бутоните и ги минете с влажна кърпа или ползвайте прахосмукачка.
  • Почистващите алкохолни препарати също са подходящи за мишките. Ползвайте клечка за уши, за да достигнете и до трудно достъпните места.
  • Слушалките с тапа се замърсяват най-бързо и също толкова бързо се почистват. Ползвайте памучни тампони, напоени със спирт или влажни кърпи.

Google+ Comments

Размисли Tags: