Rate this post

Попаднах на едно YouTube видео наскоро и вече съм го показал на всичките ми приятели, та реших и с вас да го споделя. Занимателно е и определя дали мислиш повече с дясната или с лявата половина на мозъка. Пригответе си лист и химикал, за да си записвате отговорите. Те са общо взето гледане на картинки и отбелязване на А или В. Ако накрая резултатът е равен, то тогава нито една половина не доминира. Съвсем елементарно и просто занимание, отнемащо само две минутки.

Дясната половина се отнася за хора, които възприемат света визуално. Те са директни, импулсивни, интуитивни, мечтатели и не много добре организирани. При лявата половина имаме хора, които разчитат на логиката, умеят да говорят добре, умело боравят с въображението си, учат бързо чужди езици, анализират ситуацията преди да вземат решение, подредени са и следват някаква система във всичко, което правят.

Google+ Comments

Лични

3 thoughts on “С коя половина на мозъка си мислиш?

  1. Направих си теста, излиза, че мисля с лявата половина повече, което си е вярно като гледам на какво отговаря 🙂

  2. Това с балерината съм го виждала и преди пак в една статия за лявото и дясното полукълбо. Тогава много я наблюдавах тази балерина и тя все си сменяше посоките на въртене, но останах с впечатлението, че не е виновен мозъкът ми, а тя си сменя основния и вдигнатия крак.
    Иначе съгласна съм, че двете полукълба на мозъка са важни за това как мислим, но според мен те работят заедно, не са толкова разделени, както си мислят повечето хора.

  3. Това е много добро попадение. Моят резултат е 5А и 4В :). Много ми хареса видеото и ще го споделя във Facebook дневника си.

Leave a Reply